Рецепт найсмачнішої української страви до Дня Конституції
Рецепт найсмачнішої української страви до Дня Конституції від генерального директора будівельної компанії “Акрополь - груп” Дмитра Войцеха.
В Ірпені 28 червня ірпінчани та гості міста відзначали День Конституції. В міському парку імені Володимира Правика зібралося чимало люду, незважаючи на рясний дощ, який набігав ще зранку. Тут готувалися до фестивалю головної української страви – борщу. Свято пройшло під патронатом міського голови Володимира Скаржинського за сприяння народного депутата Петра Мельника. Генеральним спонсором фестивалю став депутат Ірпінської міської ради, генеральний директор будівельної компанії “Акрополь - груп” Дмитро Войцех. Організатор шоу – Асамблея громадських організацій «Розвиток Приірпіння».
З державним святом – Днем Конституції – ірпінчан та гостей міста привітали: народний депутат України, ректор Національного університету державної податкової служби України Петро Мельник, Ірпінський міський голова Володимир Скаржинський, заступник Ірпінського міського голови Михайло Мацелик, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Микола Радько, депутат Київської обласної ради Наталія Семко, депутати Ірпінської міської ради Дмитро Войцех, Петро Король, Ірина Ярошенко, Михайло Недашківський, голова Асамблеї громадських організацій «Розвиток Приірпіння» Юлія Кульчицька.
Організатори заходу подбали про подарунки для тих, хто цього дня прийшов на святкування у традиційному українському вбранні, – видання Конституції від Асамблеї громадських організацій «Розвиток Приірпіння
Фестиваль борщу відбувався в Ірпені, до речі, вже вдруге, запам’ятався жителям та гостям міста ще з минулого року народним гулянням, щедрим та багатим частуванням по-українськи, чудовим концертом.
За звання найкращого борщу «по-ірпінськи» змагались дві команди: депутатів та організаторів свята. Команду депутатів очолив народний депутат України, ректор Національного університету державної податкової служби України Петро Мельник, а команду громадських організацій – Марина Пристайко, співзасновник Асамблеї ГО «Розвиток Приірпіння», голова правління БФ «Протягни руку допомоги».
Зварити добрий борщ – це справжнє мистецтво. Цю страву сміливо можна назвати найголовнішою стравою українців.
– Дмитре Петровичу, а Ви знаєте якийсь особливий секрет приготування борщу? – запитую у Дмитра Войцеха, який саме розмішує страву у величезному казані.
– Звичайно! – каже учасник «депутатської» команди. - Основний секрет – приготувати його з любов’ю!
На сцені впродовж усього змагання демонстрували свої вміння вокалісти та хореографічні колективи міста. Усі ті, хто уважно слухав ведучу Вікторію і проявив неабиякі знання української кулінарії, отримали подарунки. Компетентне журі довго визначалося, кому присудити перше місце: врешті-решт перемогла дружба. Із цим і дорослі, і малі погодилися без зайвих дебатів. Тому їли з апетитом просто під відкритим небом в парку міста. До борщу додали ще й добрячу ложку сметани і духмяних пампушок із часником – смакота! Справжній український борщ і свіжий хліб для українців – це завжди свято для шлунка i душі. А який борщ без сала? Про це і мови навіть не може бути! Бо наш український народ сильний саме традиціями! У цьому я солідарна «на всі сто» з ірпінчанами – я також за нормальну, здорову українську їжу! Борщі, мушу вам зізнатися зі всією гастрономічно-патріотичною любов’ю до цієї української страви, обидва вийшли на славу!
– Ну як вам борщ, який зварили до Дня Конституції? – запитую людей, які з апетитом їли його з пампушками.
– Смачний! А головне – правильний!
Петро Мельник